Författare Ämne: Amerikanska advokater ersätts med robotar  (läst 3631 gånger)

Utloggad Robotnyheter

  • Administratör
  • Seniormedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 287
    • Visa profil
    • Robotnyheter.se
Amerikanska advokater ersätts med robotar
« skrivet: 3 juli 2012 kl. 04:33:15 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Ett företag som heter Autonomy har utvecklat en intelligent analysmjukvara som fungerar som en slags advokatrobot och kan plöja igenom miljontals juridiska dokument på en bråkdel av tiden jämfört med mänskliga advokater. Inte bara är roboten snabbare och billigare att anlita, den får dessutom fram ett överlägset slutresultat, visar en studie. Nyligen har det amerikanska rättsväsendet godkänt användande av roboten.

Det kommer ju förmodligen inte heller stanna vid enbart juridiska dokument. En sån här mjukvara skulle kunna få stor användning även inom andra områden. T.ex plöja igenom miljontals tweets och plocka ut godbitar samt samla statistik åt ett företag för att se vad folk skriver om deras produkter och hur stor andel av tweetsen som är negativa respektive positiva.

Personligen tror jag inte vi kommer kunna klara oss i framtiden utan filtreringstjänster som kan sålla i bruset åt oss för att ta fram det intressanta. Informationsflödet kommer ju knappast att minska i framtiden.

Robotar ersätter advokater i USA

..och än mer avancerad kommer AI:n bli i framtiden:

Citera
Maskiner med artificiell intelligens börjar bli såpass bra, såpass fort, att de är redo att ersätta människor på en lång rad områden. Nästa årtionde kommer vi se maskiner slå sig in på ekonomiska områden som vi aldrig kunnat tro var möjliga. De kommer diagnostisera våra sjukdomar, dela ut din medicin, hantera dina stämningsansökningar, göra fundamentala vetenskapliga upptäckter och till och med skriva artiklar precis som denna.

Kommer robotar ta över ditt jobb?
« Senast ändrad: 3 juli 2012 kl. 04:35:36 av Robotnyheter »