Författare Ämne: Tyskland demonstrerar autonom taxibil  (läst 4833 gånger)

Utloggad Bender

  • Nykomling
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
Tyskland demonstrerar autonom taxibil
« skrivet: 31 oktober 2010 kl. 18:04:49 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Tysklands fria universitet har i dagarna presenterat kanske världens första autonoma taxibil, som de kallar "Made in Germany". Det är en VW Passat utrustad med ett flertal olika sensorer, såsom laserscanners, radar, tre kameror, GPS, odometer m.m.
Via en iPad kan man sedan anropa taxin, som då hittar ens postion via iPadens inbyggda GPS och kör dit. När sedan taxin anlänt och man klivit in anger man sin destination på samma GoogleMaps-baserade karta i iPaden och taxin börjar rulla.

Det är företaget Appirion som utvecklat iPad-applikationen och för slutanvändaren är gränssnittet väldigt intuitivt. Om och när denna bil kommer i kommersiellt bruk är dock oklart. Förmodligen är det en hel del både tekniskt, säkerhetsmässigt och juridiskt som måste lösas innan gemene man kan börja åka förarlös taxi. En spännande utveckling om inte annat.Leif Ahlman

  • Gäst
SV: Tyskland demonstrerar autonom taxibil
« Svar #1 skrivet: 23 november 2012 kl. 12:16:52 »
Ja, lagarna hänger inte med som alltid när ny teknik utvecklas. Men det är ju en del diskussioner kvar hur ex.vis bilen skall uppföra sig i olika situationer. Oftast, har det visat sig, klarar de förarlösa bilarna sig bra i trafiken medans bilar med mänskliga förare har större risk att hamna i olyckor.
Men spännande är det helt klart!  :D