Författare Ämne: Styr Makeblock moduler från Codsys PLC (Raspberry Pi)  (läst 1570 gånger)

Utloggad Kreativadelar

  • Nykomling
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
Styr Makeblock moduler från Codsys PLC (Raspberry Pi)
« skrivet: 4 augusti 2015 kl. 19:57:51 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Hej

Jag har jobbat med avancerad styrning inom industrin i många år både med robotar och PLC. Det har alltid varit brist på kunniga PLC programmerare och med den nya PLC mjukvaran från Codesys som kan köras på en Raspberry Pi kan man på ett enkelt och till en låg kostnad lära sig eller nyttja sina PLC kunskaper i sina projekt.Jag har gjort ett exempel där jag kör en CoDeSys PLC kontroller på en Raspberry PI och PLC kontrollern är gratis att använda i 2 timmar sedan måste du starta om Pi:n, men en licens kostar endast 35 euro och för cirka 60 ~ 70 euro får du en PLC kontroller som uppfyller den senaste industristandard och har ett internt webbgränssnittet m.m.

Jag tycker att det är riktigt kraftfull när du kombinerar det med Makeblock produkter så att företag och studenter kan fokusera på att göra PLC program för att lära sig den industriella standarder utan att behöva fokusera på att göra mekaniska delar, elektronik eller lödning etc.

Kreativadelar.se kommer kunna erbjuda en lågkostnads utbildningsplattform för industrimarknaden, vilket gör att man kan göra enkla saker som t.ex gör ett "Night rider" LED program för en LED-remsa, programmerat i t.ex funktions blocks diagram. Man kan komma igång med programmeringen på bara några minuter genom att man använder t.ex Makeblock modulerna som inte kräver någon elektrisk kunskap utan bara är att ansluta de moduler man vill ska ingå i sitt projekt.

Läs mer om exemplet här eller klicka på videon nedan för att se en demonstration

Video:


Skulle gärna höra era åsikter om detta särsklit om det är några automationskunniga på forumet som skulle vilja programmera sina projekt med PLC kod.