Författare Ämne: Ironman - på riktigt  (läst 4192 gånger)

Utloggad Bender

  • Nykomling
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
Ironman - på riktigt
« skrivet: 10 november 2010 kl. 02:57:49 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Det amerikanska företaget Raytheon har tagit fram en version två av sitt exoskelett, kallat XOS 2. Det finns flera andra företag som konstruerat exoskelett, men frågan är om inte Raytheon innehar tätpositionen på området. XOS 2 är både lättare, starkare och snabbare än föregångaren. Ändå drar det bara hälften så mycket ström.


XOS 2 är så nära dräkten från Ironman-filmerna man kan komma i verkligheten för tillfället. Dock kan dräkten inte flyga, som i filmerna, men den ger övermänskliga krafter, vilket kan ses i videon oven där brädor knäcks som tändstickor och tunga vikter lyfts utan ansträngning. Faktum är att den 23 september 2010 var skådespelaren Clark Gregg, kanske mer känd som Agent Coulson från Ironman-filmerna, på plats hos Raytheon Sarcos forskningslabb i Salt Lake City, Utah, inför presentationen av XOS 2.


Exoskelettet är främst framtaget för militärt bruk, då det avlastar fältsoldater från t.ex stora ryggsäckar, lastning av tunga lådor/missiler m.m. Även tyngre, grovkalibriga projektilvapen kan monteras på XOS 2 utan att det innebär någon extra belastning för bäraren.