Författare Ämne: 2023 bosätter sig de första människorna på Mars  (läst 2609 gånger)

Utloggad Robotnyheter

  • Administratör
  • Seniormedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 287
    • Visa profil
    • Robotnyheter.se
2023 bosätter sig de första människorna på Mars
« skrivet: 6 juni 2012 kl. 13:36:07 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Detta är otroligt häftigt och det största som hänt på området sedan månlandningarna i slutet av 60- och och början av 70-talet. Fyra människor skickas till planeten Mars 2022 och anländer 7 månader senare. Sedan ska de leva där resten av livet. Robotar ska sätta upp byggnader för dem innan ankomsten.

Därefter ska 4 nya personer skickas upp vartannat år, vilket innebär att det 2033 kommer bo 20 människor på Mars. Det ska bli mycket intressant att se hur samhället utvecklas, både teknologiskt, politiskt, kulturellt och rent biologiskt. Kommer till exempel människor på Mars att få en annan kroppsform än oss på jorden, med tanke på att gravitationen är lägre?


Citera
Med start i år lanserar en grupp entreprenörer ett vidlyftigt projekt. Inom 11 år ska de första fyra astronauterna emigrera till Mars. Utan returbiljett.

Bas Lansdorp hjälper till att finansiera projektet genom tillgångar från sitt tidigare bolag, energibolaget Ampyx Power.
Hela projektet ska finansieras av sponsring och reklam, och en av arrangörerna bakom är också mannen bakom tv-programmet Big Brother.

Citera
* Mars-dygnet är ungefär lika långt som jordens dygn, 24 timmar och 39 minuter.

* På planeten finns vatten och kväve, som kan omvandlas till syre och andningsbar luft.

* Genom sand och sten som redan finns på planetens yta kan astronauterna skapa tegelstenar och bygga nya stora hus. En plastmaskin skapar ett tunt lager av plast för att täta byggnaderna.

* Hela basen förses med ström genom solceller.

* Inget jordbaserat land kan idag äga mark på Mars och arrangörerna bakom Mars One planerar inte heller göra anspråk på marken.

* Det finns ungefär lika mycket land på Mars (som ju saknar hav) som på jorden, trots att planeten är mindre. Gravitationen är bara 40% av den på jorden (så den som hoppar längdhopp på Mars hoppar betydligt längre än på jorden.

* Eftersom projektet inte tyngs av politiska hänseenden (som att vissa länder måste få delta i projektet) blir genomförandet mycket enklare.

* Mars One planerar enbart att använda redan nu existerande och beprövad teknik till rakteter, bostadsmoduler och livsuppehållande system. Mycket av tekniken har prövats under åratal på den internationella rymdstationen ISS.

* Snittemperaturen på Mars är minus 60 grader celsius, så bosättarna behöver använda särskilda Mars-dräkter för att kunna röra sig utanför bostäderna.

* Redan vid start ska det finnas över 200 kvadrameter boyta för de fyra astronauterna, som sedan ska byggas ut ytterligare i olika processer.
http://robotnyheter.se/2012/06/06/2023-landar-forsta-manniskorna-pa-mars-utan-returbiljett/
http://mars-one.com/
http://svt.se/nyheter/varlden/fyra-personer-ska-emigrera-till-mars
« Senast ändrad: 6 juni 2012 kl. 17:54:34 av Robotnyheter »