Författare Ämne: 3D-skrivare gjord av LEGO  (läst 3666 gånger)

Utloggad Bender

  • Nykomling
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
3D-skrivare gjord av LEGO
« skrivet: 1 november 2010 kl. 18:16:34 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Att kalla det "skrivare" är kanske inte riktigt rättvisande, då detta snarare skapar objekt i tre dimensioner. Men i brist på ett bättre namn så får den gå under benämningen "3D-skrivare" tills vidare.

Man kan skapa otroligt mycket med LEGO:s innovativa och programmerbara Lego Mindstorm NXT, som väl kan liknas vid en slags fusion mellan klassiska LEGO-bitar, motorer, sensorer och en dator.

MakerLegoBot heter den skapelse som visades upp live på LegoWorld den 22-26 oktober 2010 i Zwolle, Nederländerna. Den kan, utifrån en ritning, bygga LEGO-modeller i 3D. Dock inte alltför avancerade, men i videon nedan ser vi hur den bygger ett hus. Hela 2.400 legobitar krävdes för att bygga den och för den som själv vill föröska ge sig på att bygga en egen MakerLegoBot finns detaljerade instruktioner här.

Inspirationen till bygget fick skaparen bland annat av projekt som Makerbot och RepRap, som är två konventionella Open Source-3D-printers som gemene man (nåja) kan bygga hemma på kammaren. Ritningen för MakerLegoBot  skapades först i ett CAD-program och den består av tre Lego Mindstorm-block och nio NXT-motorer.Även många andra innovativa skapelser har byggts med hjälp av Lego Mindstorm. Här är t.ex en Sudoku-lösande Mindstorms-robot: