Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sebediah

Sidor: [1]
1
Bygga egen robot / SV: Dorian - en social liten humanoid robot
« skrivet: 7 januari 2018 kl. 11:17:21 »
Hej där! Tack så mycket för kommentaren. Det är de där små detaljerna som får robotar att kännas mer levande, kommer lägga ner mycket tid på sådant nu när han börjar bli redo för lite mer avancerade beteenden. Jag är också nöjd med metall-silver sprayen! Färgen har börjat lossna lite nu eftersom jag inte lackade honom i början, skall inom kort spendera en dag med att måla om, sandpappra lite mer på chassit och sedan lacka ordentligt, då lär han bli ganska snygg! Haha.

EZ-Robot är en fantastisk platform för mig att jobba med. Precis som du säger kan man direkt hoppa in och fokusera på det kreativa. Jag har erfarenhet med programmering i Python, och leker i nuläget runt med en AIML bot som jag tänkte försöka sätta in i Dorian som hans konversations AI.
Har lite smått börjat lära mig C# nu, om jag kan bli tillräckligt bra på det så försvinner de flesta limitationer med EZ-Robot och EZ-Builder då det blir möjligt att skapa plugins och i princip köra vad som helst via EZB'n.

Ännu en gång tack för kommentaren och visat intresse, god fortsättning!

2
Bygga egen robot / Dorian - en social liten humanoid robot
« skrivet: 5 januari 2018 kl. 18:09:14 »
Hej allesammans!

Mitt namn är Sebastian, har nyligen upptäckt detta forum och tänkte lite kort presentera min robot Dorian som jag har jobbat på ett tag nu.
Dorian är en relativt liten humanoid robot i liknande storlek som NAO roboten. Han uppfattar sin omgivning med hjälp av en kamera med ansikts, objekt och föremåls igenkänning, och en ping sensor. Jag har för avsikt att lägga till fler sensorer vid senare tillfälle. I dagsläget förstår han och svarar på enkla kommandon, men jag jobbar på att göra honom mer kapabel att föra konversationer i framtiden.

Han har nyligen lärt sig att gå (sakta och ostadigt i dagsläget) och om ni vill så kan ni se det på min youtube kanal här: https://www.youtube.com/watch?v=2zXdlnk0mbk

Om ni är intresserade av Dorian och har några mer specifika frågor om honom, hör gärna av er!

MVH,

Sebastian

Sidor: [1]