Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tim G

Sidor: [1] 2
1
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 18 juni 2014 kl. 14:07:44 »
Låter inte roligt alls!

Låter märkligt att den känt av gränskabeln tillräckligt för att inte stänga av, men inte tillräckligt för att känna VAR gränskabeln går. Tycker du ska få både ny station och ny robot.

Sen är frågan om den skickar runt 42 volt alltid eller bara när klipparen är ute på "uppdrag"?

Ring kundtjänsten och hör med dem, posta gärna här hur det går.
Telefonnumret till Rustas kundtjänst enkom gällande Clipper 1200 ärenden: 0723 - 09 29 89.

2
AI - Artificiell Intelligens / SV: Dator har nu klarat Turingtestet!
« skrivet: 12 juni 2014 kl. 13:11:55 »
Bra artikel, vi lever i en spännande tid!  :)

3
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 9 juni 2014 kl. 14:19:57 »
Hej Magnus!

Ursäkta mitt dröjande svar, jag har varit AFK, som kidsen säger. (Away from keyboard)  :)

Jo, jag är fortfarande nöjd, och fortsatt imponerad.

Har nu grävt ned min kabel och fixerat basstationen på sin slutgiltiga viloplats.

Roboten går klanderfritt, klipper klanderfritt, har god säkerhet, bra valmöjligheter för klippningen, dockar felfritt för laddning. Klipper bra till och med när det regnar. Har också sett att den håller sig ren och fin under skalet trots vått gräs, och vid kontroll av knivarna häromdagen visade det sig att de slitits obetydligt. Hade svårt att se vilken sida av dem som klippt. Det är bannemig rätt bra!

Funderar nu på att programmera den att klippa på natten, och enda nackdelen med det är att roboten är riktigt tyst när den klipper samt att den inte har någon driftlampa alls. Detta gör att den kan vara svår att se om det är mörkt ute. Ett I-landsproblem förvisso, men det hade varit bra om man kunnat titta ut över sina ägor (lätt överdrift...) och se den jobba.

Vidhåller tidigare uttalande - den är riktigt riktigt bra, även om den kostat fullpris 8995:-. För 5995:- skulle jag vilja drista mig till att säga att den eventuellt är bästa köpet på marknaden just nu. :D

(Och ifall nu någon undrar - nej jag är inte associerad med Rusta på något annat sätt än som kund av robotklippare och Axe-schampoon. Har inte ens ett kundkort om de nu har nåt.)  8)

5
Robotgräsklippare / SV: Viking mi632 guide-kabel
« skrivet: 6 juni 2014 kl. 13:52:02 »
Biltema har ju denna annars, till ett bra pris, 179 kr för 100 meter 1,5mm2
http://www.biltema.se/sv/Bygg/El/Kabelinstallation/Kopplingsledning-35001/

6
Robotgräsklippare / SV: Viking mi632 guide-kabel
« skrivet: 3 juni 2014 kl. 13:04:27 »
När jag testade min första klippare så hade jag dels 1,5 kabeln som följde med, dels en 3,0 kabel som jag hade hemma, samt till sist en 0,75 kabel med singeltråd i. Fungerade utan problem, och då hade jag en massa dåliga skarvar och totalt cirka 125 meter slinga. Så jag tror att du kan testa att förlänga med kabeln du nämnde. Men tänk på bara att det är bra om den är för utomhusbruk, så att höljet står sig över tid. Lycka till!

7
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 31 maj 2014 kl. 21:25:55 »
Tack för de vänliga orden Chris, kul att man kan vara till hjälp.

Min går fortfarande helt klanderfritt, den har fungerat perfekt.
 
Gällande din tomt med olika områden så finns det väl några olika sätt att lösa problemet på. Det hänger väl lite på hur stora områden du har. Har du två stora gräsmattor så hade jag nog köpt två st Clipper 1200. Men kan du använda samma begränsningsslinga ända bort och runt ditt andra område så kan du bära dit klipparen fulladdad så studsar den runt där tills gräset är klippt. Området i sig programmeras ju inte. Man kan dock använda slingan rätt finurligt vilket du kan se i manualen/instruktionsvideon.
Du kan ju även lägga två olika slingor o sen flytta både station och robot mellan områdena, men det blir väldigt opraktiskt kan jag tänka mig.

Några tankar bara. Lycka till!

8
Här är tillverkarens hemsida för "Denna"-klippare: http://www.robotmower.cn/
Ordvits avsiktlig.  :)

9
Vill man ha en sån här ska man besöka Harald Nyborg, de har den för 5899 kr, då under namnet Selekta.

10
Har reklamerat min och fått pengarna tillbaka. Dels behövde den mycket hjälp av och till, sen klippte den inte hela området INNANFÖR gränskabeln, och till sist ballade både kretskort, display och höjdreglaget ur. Innan dess hade jag fått byta IR-givaren. Allt detta efter 6 veckors bruk. Hur synd som helst. Men kundservice och Biltema var hur hyggliga och hjälpsamma  som helst, och inte minst förstående.

Blev istället en Clipper 1200 från Rusta. Håller tummarna för den nu, men än så länge har den motsvarat och överstigit alla förväntningar jag har på en robotklippare, lågprissegment eller ej.

11
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 24 maj 2014 kl. 15:57:38 »
Här kommer en uppdatering från en nöjd köpare, jag har inte någon jättevana av robotklippare, haft en innan bara.

Efter att ha botaniserat lite och jämfört med andra robotar så kan jag säga att denna är ruskigt lik Husqvarna Automower 220AC. Både vad gäller specifikationer och utseende/uppbyggnad. Till och med (exakt) samma tillbehör vad gäller tråd, kontakter, knivar och skarvkopplingar. Men det är bara iakttagelser och spekulationer från undertecknads sida.

Iallafall, nu har jag kört min Clipper 1200 från Rusta i snart två dagar. Jag har varit lat och bara kopplat på laddstationen på samma plats och slinga som Bilteman jobbade ifrån, mest för att jag var ivrig och ville se den jobba. Tråden måste flyttas 10 cm runt hela tomten eftersom denna klippare är bredare. Men det tar jag sen. Just nu vill jag bara se den jobba och bevisa sig själv, eftersom jag börjat befara att detta med Robotklippare nog bara är en önskedröm på vår tomt...

Klipparen i sig: Inget glapp i drivhjulen alls, släta fälgar vilket är bra så att gräs mm inte fastnar. Gummibelagda och mönstrade hjul både fram och bak. Kompakt och slät kropp med ett skal som sitter fast via givare som gör att roboten registrerar om den kör mot, trycks ned, eller blir lyft. Inget som skramlar. Batterilucka undertill. Klippbordet snurrar helt obelastat när man rör det, knivarna är svinvassa och förmonterade, tre till antalet. Finns dock plats för 6 knivar samtidigt. Skruvhålen består av metallgänga infäst i plastskivan och ger ett bra intryck. Mellan klippbordet och kroppen finns det en rätt tjock och flexibel gummidamask som skyddar axeln. Reglaget för att justera höjden är riktigt trögt och långgängat vilket borde motverka ofrivillig höjdändring, och tydligt att utläsa. Andas faktiskt kvalitet alltihopa. Klippbordet kommer dock slunga gräs överallt innanför kåpan men det verkar vara standard för många klippare, fördelen är att knivarna alltid går fria, oavsett hur mycket gräs som klippts. Displayen är tydlig att se även genom skyddsluckan, och är belyst bakifrån med blå led. Knapparna är distinkta och på svenska, menyerna är tydliga, enkla och också på svenska. Bra funktioner och valmöjligheter.

Laddstation med tillbehör: Helt väderkapslad transformator, kan alltså ligga utomhus. 20 m gummikabel, siliconfyllda scarvkontakter. Laddstationen är låg och diskret, med tydlig ledlampa riktad mot den parkerade roboten. Många fästpunkter gör att den ligger stadigt. Inte räknat ut exakt hur man ska använda/fästa det medföljande vattenpasset utan jag la det bara på en platt yta, fiffigt och generöst att det medföljer iallafall. Själva plattan är riktigt styv med taggar på ytan för bättre grepp. Klipparen backar in. Som jag satt det nu fick den göra om det några gånger men det är för att just nu är det inte helt plan yta där laddstationen står. Men när den fick göra om det så gjorde den det smart, gick ut och gjorde en u-sväng tillbaka till linan - minimerade tid och avstånd. Bra och smarta medföljande kontaktdon, och mer än nödvändigt antal, det är bra om man behöver göra justeringar. Klipparen laddar snabbt! Och på displayen kan man alltid se laddningsförloppet samt status för batteriet.

Nåt som jag finner störigt är att man klipparna har ett enda bestämt håll som klipparen kan ladda ifrån. Biltemas gick medurs, Clipper går moturs. Kan tyckas som en petitess men på min tomt ställer det till det. Borde bara vara att spegelvända programmeringen men jag antar att det kostar mer än det smakar. Well well.

Klippning: Jag har sett letat upp alla filmklipp jag kunnat av varianterna på denna. Tyckte den verkade ha ett plågat och högt motorljud för framdrivningen. Det har den inte! Nu var jag van vid "SuperHjulia" som barnen döpte vår Biltemaklippare till, och specifikationen för denna ska vara samma. Men när Biltemas lät som en fön eller avlägsen dammsugare och rätt mycket så låter denna extremt lite. Driften hörs nästan inte alls, skalet gör ett utomordentligt jobb att ljudisolera. Låter marginellt mer när den har bakänden mot en, men i övrigt så skulle jag vilja säga att den är riktigt tyst.

Först trodde jag att det var nåt fel på klippningen för den gick inte igång, men den går igång när klipparen rullat några meter. Och det också helt sanslöst tyst. Att jag märkte det alls var för att man hörde det distinkta ljudet av gräs som skars av något snabbt och vasst. En riktig ninja! Står jag två meter ifrån låter motorn till klippbordet som en högljudd datorfläkt på samma avstånd. Inte mer än så. På ännu längre avstånd än så - nada. Klipparen är inte heller alls så sluggig som den verkat på filmerna. Det där att den flackar fram och tillbaka med fronten gör den bara när den följer kanttråd på väg ut (valfritt) eller in, annars inte. Den går rakt och lagom snabbt, lite långsammare än SuperHjulia gjorde. Den är också extremt disktinkt när den kommer fram till hinder eller tråd, stannar, och vänder. Vänder för övrigt i mycket slumpmässig riktning, dvs antingen lite åt nåt hål., eller mer, eller helt om osv. Hyfsat kursrak när den går längs backar även om den inte håller mot helt. Nerför har den inte frihjul utan den bromsar aktivt farten. Stöter den på tjockare gräs saktar den gångfarten. Kör den på något oväntat går knivbordet ner i varv och när den sen vänt och gått någon meter varvar den upp igen, helt steglöst. Antar att detta är dels säkerhetsmässigt men det sparar nog även ström. Klipparen går nästan exakt 100 minuter på en laddning och rätt långt gräs. Verkar dock ladda snabbare än de uppgivna 80. Klippresultatet efter en gång var nog lite bättre med Superhjulia, tror det beror på de 4 fasta knivarna den hade, men denna klipper också fint. Framför allt verkar det som knivarna varar längre till denna, och knivarna är vändbara, vilket är smart och ekonomiskt.

Undrar lite vad som skulle hända om man monterade knivar på alla sex platserna på klippbordet, om det skulle bli för tungt och klipparen skulle märka av det, eller om det hade förbättrat/försämrat klippresultatet?

Hittills har jag inte haft ett enda stillestånd, och jag har kört kanske 6 timmar än så länge. Och min tomt är inte lätt eller ens rättvis mot en klippare, men dess problemlösningsförmåga samt egenskaper är utmärkta. Ungarna har döpt denna till "Samsam" än så länge, och jag skulle vilja säga att det verkar som denna faktiskt verkligen håller måttet att vara en synnerligen prisvärd och i sanning helautomatisk robotklippare.

Jag trodde att jag med min tomt var hänvisad till klippare med lite högre markfrigång för jag har rätt rejäla ojämnheter och på några ställen brutala småkullar och höjdskiftningar. Denna klarar det, förvånande nog. Man blir lite lurad av chassit för "hjulhusen" för framhjulen sitter egentligen lite längre bak än framhjulen faktiskt gör, vilket får den att klara lutningarna. Plus att den är stark och samtidigt försiktig.

Min slutsats än så länge: Overkligt tyst. Genomtänkt. Bra funktioner. Autonom. Oerhört prisvärd. Rekommenderas starkt!

Nu återstår bara att se om den håller över tid! Superhjulia var ett reklamationsärende på 10tal punkter efter 6 veckor...

Ursäkta den långa posten! Finns även en tråd om detta också på: http://www.byggahus.se/forum/robotgrasklippare/233949-clipper-1200-pa-rusta.html

12
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 23 maj 2014 kl. 10:17:15 »
Administratör - bra artikel! Jag visste inte att Gforce var så pass ny på marknaden.

Jag har ingen erfarenhet alls av Worx utom det jag läst mig tilll. Men den verkar väl bra.

Jag packade upp min nya Clipper 1200 igår och jag blev mycket nöjd med kvaliteten på grejorna som följde med.
Fortsättning följer...

13
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 22 maj 2014 kl. 00:35:33 »
Fått bekräftat av Rustas kundtjänst att det är samma maskin under skalet. Så man kan säga att det är 5000 kr rabatt!

14
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 21 maj 2014 kl. 12:30:05 »
Och för att liksom runda av antagandet så har de på sina ställen exakt samma filmklipp i instruktionsvideon för Gforce 2000 och Clipper 1200...

15
Robotgräsklippare / SV: Robotgräsklipparen Clipper 1200 från Rusta
« skrivet: 21 maj 2014 kl. 10:38:12 »
Detta är uppenbarligen Gforce 2000 med annat chassi och batteri (och klipparea).

Tyckte den såg billig ut på filmerna man kan hitta på youtube, men var i butiken och tittade på den och blev positivt överraskad! Gedigen, smarta lösningar, och inte helt ful. Läst igenom manualen och den har faktiskt både smarta funktioner och bra konstruktion (på pappret iallafall).

Rusta servar och lagar inte dem, utan de har avtal med lokala servicefirmor som gör detta. Bra lösning. Plus att de har kundtjänst som kan dessa. Knivarna är ledade och vändbara. Som sagt, verkar helt okej!

För jämförelse har jag också tittat på Worx Landroids installationsvideo på 9 minuter, och så vitt jag kan se så är de väääldigt lika både vad gäller funktion och utseendet underifrån. Laddningen sker i olika ändar men annars är de mycket snarlika. Någon mer än jag som gissar på samma ursprungstillverkare? Worxkusin?  ???

Jag har Biltemas LMR 24 men av olika skäl sneglar jag på annan maskin, gräset är kanske ännu grönare med annan klippare...


Sidor: [1] 2