Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Robotnyheter

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Robotdammsugare / Vilken är billigaste robotdammsugaren?
« skrivet: 27 juli 2013 kl. 01:43:34 »
I denna tråd är tanken att lista de lägsta priserna på robotdammsugare i Sverige. Alla butiker finns ju inte med på prisjämförelsesidorna och kan därför vara tidskrävande att hitta. Här är ett par exempel på de billigaste robotdammsugarna jag hittat hittills. Fyll gärna på med fler om ni hittar en robotdammsugare till ett pris som ni tror kan vara lägst i Sverige.

Nyligen sänkte ElGiganten priset på Philips EasyStar FC8802 (orange) till blott 499 kronor.  Tidigare har den kostat mellan 1.000 - 1.500 kronor. EasyStar har dock fått kritik i minst två tester för dålig sugförmåga och att den sopar en del av dammet framför sig. Den utmärker sig annars genom att vara den i särklass tunnaste robotdammsugaren på marknaden med sina 5 cm. Som jämförelse är iRobots Roomba-modeller cirka 9 cm tjocka.

499 kronor är även det lägsta pris någonsin jag sett för en robotdammsugare. Sibas och Nettos robotdammsugare Centurion RDE120 respektive Melissa 16440005 har annonserats ut för 499 kronor och åtminstone Sibas städrobot säljs än idag till samma pris.32
Robotgräsklippare / Worx Landroid L för 5.995 kronor hos Jula
« skrivet: 25 juli 2013 kl. 21:05:03 »
Såg i dagens reklamblad från Jula att de nu köpt in robotgräsklipparen Worx Landroid L (även kallad Worx Landroid 1.0) igen. Den drogs ju tillbaka i samband med att Husqvarna stämde det tyska företaget bakom Worx Landroid. Nu är den dock tillbaka igen och rejält prissänkt dessutom. Förra året kostade den 8.995 kronor och nu är den prissänkt till 5.995 kronor, vilket förmodligen är lägsta pris på Landroid i Sverige.

Jula säljer dessutom Gardena R40 Li för 8.990 kronor samt Lizard S1 för 4.995 kronor, vilket måste vara det lägsta priset på NÅGON robotgräsklippare i Sverige. Det är förstås gynnsamt för konsumeterna med alla dessa prissänkningar och gör att robotgräsklipparna blir allt mer mainstream.


33
Jag snubblade över ett par videoklipp på Youtube där PoolRobot testat om det fungerar att ha en Husqvarna Automower 220AC nära inpå en Worx Landroid M (2.0). Det har ju rapporterats att åtminstone den första generationens Landroid (L eller 1.0) ska ha problem ifall slingan ligger närmare än 5 meter från Automowers. Av videon att döma verkar det i alla fall fungera bra med Landroid M och Automower 220AC trots att det är mindre än 20 cm mellan slingkablarna. Men det kan hända att varierar beroende på modell.

Det bästa vore ju om tillverkarna av robotgräsklippare kom på en lösning utan slinga, till exempel genom att via visuella sensorer och SLAM navigera, som robotdammsugare länge gjort. Använder man en LIDAR med IR-laser borde det inte påverkas i utomhusmiljöer med starkt solljus. Se till exempel hur väl Microsofts Kinect 2.0 fungerar i IR-läge och ger samma bild oavsett om det är kolsvart eller upplyst i rummet.
I detta klipp testar man två stycken Worx Landroid M (2.0) brevid varandra.


34
Övrigt / GTA V - gameplay trailer
« skrivet: 9 juli 2013 kl. 22:11:37 »
Idag släpptes den efterlängtade första gameplaytrailern till Grand Theft Auto V. Det ser riktigt lovande ut för att vara current-gen (PS3). En intressant feature i spelet är att alla karaktärer lever sitt eget liv, inte bara de tre karaktärer man spelar. Så man ska kunna följa t.ex en trädgårdsmästare när han tar bussen till jobbet på morrnen.Än så länge är det bara Xbox 360 och PS3-versioner som är bekräftade (release 17 september 2013) men förhoppningsvis kommer det till PC, Xbox One och PS4 längre fram med mer polerad grafik och kanske även bättre fysik och AI.

Ett annat sandlådespel som annars är anpassat för next-gen från början är Watch Dogs som mycket bygger på att man kan hacka allt elektroniskt i sin omgivning. Mobiltelefoner, bankomater, trafiksystem, tåg med mera. Utvecklarna Ubisoft spinner även vidare på trenden med assymetrisk gameplay där man kan få assistans av spelare som sitter med t.ex en surfplatta.


35
Robotgräsklippare / Lizard S1 för 6.995 kronor på Jula
« skrivet: 25 juni 2013 kl. 10:44:21 »
Det har varit rätt tyst om robotgräsklipparen Lizard S1 sedan Stiga köpte upp varumärket förra året, men nu ser jag att Jula säljer den och de har dessutom prissänkt den rejält, med 3.000 kronor ner till 6.995 kronor. Därmed är den med och konkurrerar bland de absolut billigaste robotgräsklipparna på marknaden. När Råd & Rön testade den 2011 kostade den 14.000 kronor och redan då ansåg de att den var prisvärd och utsåg den till näst bäst i test. Nu kostar den alltså bara hälften så mycket.

Lizard S1 utmärker sig från de flesta andra robotgräsklippare inte bara genom sin "raggarbilslook" utan även för att den inte kräver någon begränsningsslinga. Bara att ställa den på gräsmattan och trycka på start med andra ord. Den måste ju dock laddas manuellt och klarar bara gräsmattor på max 400 kvadratmeter.

Råd & Röns test där Lizard S1 blev näst bäst i test

Jag tycker även det är på tiden att det kommer fler slinglösa robotgräsklippare nu. Om man förser robotgräsklipparen med SLAM och grässensorer så borde den klara sig utan slinga och dessutom klippa systematiskt istället för mer eller mindre slumpmässigt. Robotdammsugaren Neato XV-15 har t.ex en laserbaserad LIDAR som scannar av omgivningen 360 grader. Priset på den har nu sjunkit till under 3.000 kronor, så det borde vara ekonomiskt försvarbart att montera en liknande sensor på en robotgräsklippare, som ju generellt är flera gånger dyrare än en robotdammsugare.


Från Julas senaste reklamblad.

36
Robotdammsugare / Test av robotdammsugare
« skrivet: 22 juni 2013 kl. 02:57:23 »
Här samlas olika tester av robotdammsugare. Testerna listas i kronologisk ordning.


Juli 2012 - Robotnyheter: Test av RoboMop Softbase – billigt alternativ till robotdammsugare

RoboMop Softbase är en automatisk städrobot som torrmoppar alla hårda och jämna golvytor (d.v.s inte heltäckningsmattor och liknande) och priset är bara runt 1/10 av vad en robotdammsugare normalt kostar. Clas Ohlson säljer den för 349 kronor och den fungerar faktiskt riktigt bra. Den har aldrig kört fast någon gång. Ibland stänger den in sig mellan till exempel stolsben, men den lirkar sig alltid loss till slut.


December 2012 - PC för Alla: Neato XV-25 bäst i test när PC för Alla testar robotdammsugare

Datortidningen "PC för Alla" har testat 6 robotdammsugare nyligen och bäst i test blev Neato XV-25. Övriga testade robotdammsugare var iRobot Roomba 780, Philips EasyStar FC8802, Ecovacs Deebot D76, Dirt Devil Libero och Samsung Navibot S (SR8950), så det är de senaste modellerna som testats.


Februari 2013 - Aftonbladet: 7 städrobotar i stort test i Aftonbladet

Större tester av robotdammsugare har verkligen lyst med sin frånvaro de senaste åren, men nu har två stycken dykt upp på kort tid. Ett i julas av PC för Alla som testade 6 modeller och igår publicerade Aftonbladet ett där de testat 7 olika.
Det är följande modeller de testat: Neato XV-25, iRobot Roomba 780, Philips HomeRun FC9910, Samsung Navibot S, Cleanmate QQ2, Hoover Robocom RBC011, och Philips EasyStar FC8802.

OBS! Den 7 juni 2013 publicerade Expressen exakt samma test, fast med getingar istället för plus. Testet är utfört av Wiseguide.


Mars 2013 - Plus i SVT: Neato XV-15 vinnare när Plus testar robotdammsugare

I kvällens Plus i SVT1 testade man robotdammsugare. Det var de tre modellerna Philips Easy Star FC8802, Samsung Navibot Silencio 8895 och Neato XV-15. Föga förvånande vann den sistnämnda. Som i flera andra tester fick Philips EasyStar kritik för att den suger dåligt och vispar runt mycket av dammet.

37
Idag fick jag Biltemas reklamblad (foto nedan) med posten och såg till min förvåning att de hade prissänkt sin redan billiga robotgräsklippare LMR 24 med 2.000 kronor ned till 5.999 kronor, så nu är det inget snack om saken vilken robotgräsklippare som ger mest RPK (Robotgräsklippare Per Krona). Det var lite oväntat i och med att den redan var så billig. Biltema har även lagt upp en instruktionsvideo på Youtube.

Läs mer om Biltema LMR 24 här


38
Robotgräsklippare / Aftonbladet testar 7 robotgräsklippare
« skrivet: 4 juni 2013 kl. 14:08:13 »
Igår kom det första stora robotgräsklippartestet för 2013 och det är Aftonbladets tidning "Härligt hemma" som beställt det via Wiseguide. Det verkar dock vara mer eller mindre en upprepning av Smartons test från 2012 (där robotklipparna i själva verket testades under sensommaren 2011) på vilket man slängt in två av årets nykomlingar i form av lågprismodellerna LMR 24 från Biltema och Indream Cadero 1500. Totalt testas alltså 7 modeller. Bäst i test blev även denna gång Husqvarna Automower 220AC som nu hunnit sjunka några tusenlappar i pris de senaste två åren.

Läs mer om Aftonbladets test av robotgräsklippare här

39
Övrigt / Animerade LED-solglasögon
« skrivet: 25 maj 2013 kl. 06:25:20 »
MaceTech har med hjälp av bland annat en 3D-skrivare och 150 lysdioder skapat dessa läckra, Arduino-kompatibla solglasögon med programmerbara lysdioder. Man kan ha en scrollande text, fallande snöflingor eller nåt annat animerat i solglasögonen. Batteriet ska räcka i cirka 4 timmar.

40
Robotgräsklippare / Test av robotgräsklippare
« skrivet: 30 april 2013 kl. 07:23:02 »
I denna tråd är tanken att samla olika robotgräsklippartester. I skrivande stund finns endast två större tester av robotklippare som är hyfsat nya. Det är dels testet av Råd & Rön från 2011 och det andra är det som Smartson gjorde under sensommaren samma år, men publicerade först 2012.

Råd & Röns test av robotgräsklippare
Smartsons test av robotgräsklippare

I båda dessa tester utsågs Husqvarna Automower 220AC till vinnare (Robomow RL 2000 fick förvisso lika hög poäng i Smartsons test). Men det har hänt en hel del på robotgräsklipparmarknaden sedan 2011, både prismässigt och vad gäller antal märken/modeller, så det vore välkommet med ett utförligt test under 2013.

41
Robotdammsugare / Robotdammsugare med larvfötter?
« skrivet: 15 april 2013 kl. 21:07:00 »
Jag har funderat ett tag på varför det inte finns några robotdammsugare med larvfötter. Ett av de största problemen med robotdammsugare är ju just att de har problem med trösklar, sladdar och andra vanligt förekommande hinder i ett hem. Ett par larvfötter skulle eliminera dessa problem. Ändå finns, mig veterligen, inga kommersiella robotdammsugare med larvfötter. Varför?

Någon utvecklare måste ju ha kommit på tanken tidigare och rent av byggt en prototyp. Var kan problemen ligga? Prismässigt eller rent funktionellt? Jag kan tänka mig att larvfötterna skulle kunna hamna i vägen för sidoborstar och liknande, men det borde inte vara några oöverkomliga problem.

42
Robotgräsklippare / InDream Cadero 1500 för 7.990 kronor
« skrivet: 1 april 2013 kl. 05:03:16 »
Det blir en spännande robotgräsklipparsäsong 2013. Nu finns inte mindre än tre olika robotgräsklippare strax under 8.000 kronor att välja mellan, som har en klippkapacitet på minst 1.000 m²:

Worx Landroid M (även kallad Landroid 2.0) för 7.945 kronor (1.500 m²), Biltemas robotgräsklippare LMR 24 för 7.999 kronor (< 2.500 m²) och nu även InDream Cadero 1500 som säljs för 7.990 kronor hos NetOnNet. Den klarar gräsmattor på upp till 1.000 m² och baseras på den kinesiska robotgräsklipparen Tianchen S510 (tredje generationens Tianchen).

43
Robotdammsugare / Neato XV-15 vinnare när Plus testar robotdammsugare
« skrivet: 28 mars 2013 kl. 22:24:22 »
I kvällens Plus i SVT1 testade man tre olika robotdammsugare. Det var modellerna Philips Easy Star FC8802, Samsung Navibot Silencio 8895 och Neato XV-15. Föga förvånande vann den sistnämnda. Som i flera andra tester fick Philips EasyStar kritik för att den suger dåligt och vispar runt mycket av dammet.

Läs mer om Plus robotdammsugartest här.

44
Robotgräsklippare / 7.999 kr för robotgräsklipparen LMR 24 hos Biltema
« skrivet: 22 mars 2013 kl. 21:23:32 »
Det verkar bli priskrig om robotgräsklipparna i år. Nu ger sig även Biltema in i leken och lanserar en robotgräsklippare de kallar LMR 24 och som kostar endast 7.999 kronor.  Den uppges ha en klippkapacitet på < 2.500 m², vilket är mycket väl tilltaget för en robotgräsklippare i denna prisklass. Som jämförelse kostar nya Worx Landroid M lika mycket och den har en klippyta på 1.000 m².

Biltemas robotklippare påminner till utseendet väldigt mycket om Greenmate och de båda baseras sannolikt på samma modell, som har sitt ursprung i Kina. Man har ju läst en del om billiga kinarobotklippare som krånglar och går sönder efter en säsong, men det är väl tveksamt om Biltema skulle riskera sitt varumärke med en undermålig robotgräsklippare, så man får utgå ifrån att de testat den grundligt innan de bestämde sig för att inkludera den i sitt sortiment.

Läs mer om Biltemas robotgräsklippare LMR 24 här.

45
Robotdammsugare / Städrobot för 299 kr - Vileda ViROBi
« skrivet: 11 mars 2013 kl. 09:08:04 »
Vileda ViROBi är förmodligen den billigaste städroboten man kan köpa i Sverige. Bauhaus säljer den för 299 kr, vilket slår RoboMop som säljs för 349 kr på Clas Ohlson. De båda robotmopparna fungerar väldigt likartat, fast ViROBi har en snyggare design och lite annan lösning. Annars fungerar båda genom att samla upp damm och hår med hjälp av moppdukar som skapar statisk elektricitet när de dras mot golvytan. ViROBi har dock en roterande moppduk, vilket ska ge bättre dammupptagningsförmåga.

Läs mer om Vileda ViROBi och se video här.


Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 7