Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Robotdammsugare / 11 robotdammsugare testade av Aftonbladet (2018)
« Senaste inlägg av Robotnyheter skrivet 13 februari 2018 kl. 14:06:23 »
Aftonbladet har idag publicerat ett nytt test av robotdammsugare. Det är det första stora testet för 2018 vad jag har sett. Dock är de flesta modeller återanvända från 2016 års test (som de uppdaterade med ett par nya modeller i senare samma år). Bäst i test blir i alla fall Electrolux PUREi9. De andra två nya modellerna är Ecovacs Deebot Ozmo 610 och Philips SmartPro Active FC8832/01.

http://robotnyheter.se/2018/02/13/11-robotdammsugare-i-test-av-aftonbladet/

2
Bygga egen robot / SV: Dorian - en social liten humanoid robot
« Senaste inlägg av Sebediah skrivet 7 januari 2018 kl. 11:17:21 »
Hej där! Tack så mycket för kommentaren. Det är de där små detaljerna som får robotar att kännas mer levande, kommer lägga ner mycket tid på sådant nu när han börjar bli redo för lite mer avancerade beteenden. Jag är också nöjd med metall-silver sprayen! Färgen har börjat lossna lite nu eftersom jag inte lackade honom i början, skall inom kort spendera en dag med att måla om, sandpappra lite mer på chassit och sedan lacka ordentligt, då lär han bli ganska snygg! Haha.

EZ-Robot är en fantastisk platform för mig att jobba med. Precis som du säger kan man direkt hoppa in och fokusera på det kreativa. Jag har erfarenhet med programmering i Python, och leker i nuläget runt med en AIML bot som jag tänkte försöka sätta in i Dorian som hans konversations AI.
Har lite smått börjat lära mig C# nu, om jag kan bli tillräckligt bra på det så försvinner de flesta limitationer med EZ-Robot och EZ-Builder då det blir möjligt att skapa plugins och i princip köra vad som helst via EZB'n.

Ännu en gång tack för kommentaren och visat intresse, god fortsättning!
3
Bygga egen robot / SV: Dorian - en social liten humanoid robot
« Senaste inlägg av Robotnyheter skrivet 6 januari 2018 kl. 23:47:12 »
Imponerande robot för att vara första hemmabygget. Jag gillar hur LED-ögonen blinkar och huvudet rör sig i "idle mode" så Dorian ser mer levande ut. Snyggt med silversprayen också. Jag trodde först det var metall tills kameran kom närmare så man såg de typiska 3D-utskriftsränderna. :)

Jag hade förmodligen också valt EZ-Robot eller liknande om jag skulle bygga min första robot. Det verkar enkelt att komma igång med med många färdiga moduler och funktioner så man slipper uppfinna hjulet på nytt och kan fokusera på de kreativa bitarna. Är det JD Humanoid som Dorian bygger på?
https://www.ez-robot.com/Shop/AccessoriesDetails.aspx?prevCat=101&productNumber=31

Har kollat igenom alla videoklipp nu för att se hur Dorian har utvecklats och hur han ser ut under skalet. Ska bli intressant att följa utvecklingen under 2018.
4
Bygga egen robot / Dorian - en social liten humanoid robot
« Senaste inlägg av Sebediah skrivet 5 januari 2018 kl. 18:09:14 »
Hej allesammans!

Mitt namn är Sebastian, har nyligen upptäckt detta forum och tänkte lite kort presentera min robot Dorian som jag har jobbat på ett tag nu.
Dorian är en relativt liten humanoid robot i liknande storlek som NAO roboten. Han uppfattar sin omgivning med hjälp av en kamera med ansikts, objekt och föremåls igenkänning, och en ping sensor. Jag har för avsikt att lägga till fler sensorer vid senare tillfälle. I dagsläget förstår han och svarar på enkla kommandon, men jag jobbar på att göra honom mer kapabel att föra konversationer i framtiden.

Han har nyligen lärt sig att gå (sakta och ostadigt i dagsläget) och om ni vill så kan ni se det på min youtube kanal här: https://www.youtube.com/watch?v=2zXdlnk0mbk

Om ni är intresserade av Dorian och har några mer specifika frågor om honom, hör gärna av er!

MVH,

Sebastian
5
Leksaksrobotar / Isobot
« Senaste inlägg av TomasB skrivet 10 december 2017 kl. 21:21:10 »
Har en Isobot vars fjärrkontroll tyvärr har börjat krångla.
Den startar men sedan försvinner grafiken i displayen och kontrollen "dör"
Finns det möjligen någon som skulle kunna hjälpa mig att reparera denna eller eventuellt hänvisa till någon eller ett företag som skulle kunna vara till hjälp.
Vill verkligen få igång den igen.
Tomas
6
Robotgräsklippare / SV: Lyfco Robot
« Senaste inlägg av Kaj skrivet 4 november 2017 kl. 09:06:15 »
Hej,
jag har en Lyfco E1600T med samma problem som ni nämner här,
Har ni fått löst era problem eller har dom tagit tillbaka klipparen.

Mycket tacksam för svar
Hälsningar/Kaj
7
Robotgräsklippare / SV: Vilken är billigaste robotgräsklipparen?
« Senaste inlägg av Robotnyheter skrivet 26 september 2017 kl. 23:14:53 »
Nu till hösten när gräsklipparsäsongen är över brukar ju robotgräsklipparna reas ut och idag sänkte Power Robomow RX12u till 3.333 kronor. Det måste vara det lägsta priset någonsin jag sett på en robotgräsklippare i Sverige som inte är av Kina-modell.Det är flera modeller som har prissänkts, bland annat hos Jula, för den som vill passa på att fynda. Här finns ett axplock:

http://robotnyheter.se/2017/09/25/hosten-innebar-rea-pa-robotgrasklippare/
8
Robotdammsugare / Test av Electrolux PUREi9
« Senaste inlägg av Robotnyheter skrivet 21 september 2017 kl. 19:23:37 »
Prylsajten M3 har testat Electrolux nya robotdammsugare PUREi9 och verkar gilla den skarpt, bortsett från det höga priset. Detta är det första svenska test jag har hittat av modellen.

https://m3.idg.se/2.1022/1.655337/test-robotdammsugare-2016

Mer om Electrolux PUREi9 här:
http://robotnyheter.se/2017/08/31/electrolux-nya-robotdammsugare-purei9-ser-i-3d/
9
Robotdammsugare / Trappstädarrobot
« Senaste inlägg av KTHrobot skrivet 13 september 2017 kl. 14:57:03 »
Hej alla robotfantaster!

Vi är en projektgrupp från KTh som har fått i uppdrag att ta fram en ny robotdammsugare.
Vill du vara med och påverka denna revolutionära produkt, klicka vänligen på länken nedan

http://bit.ly/2xg7U0v

Tack på förhand för intresset! ;D
10
Robotgräsklippare / SV: Lyfco Robot
« Senaste inlägg av rie22 skrivet 11 september 2017 kl. 09:09:20 »
Hej, har den mindre versionen lyfco 1800.Exakt samma problem.
Fått samma info om spänning mm helt utan att lösa problemet, till slut tröttnade jag reklamera produkten varvid de efter 3 veckor svarade att det är åtgätdat.
När jag frågot vad får jag inget svar och jag har vägrat ta dem tillbaka och kommer agera juridiskt.De har hela tiden du kat och kan inte ta samtal per telefon och förhalar ställer nya/samma frågor
Kort sagt...jag klippa kan den om det är helt utan hinder, finns det stångar den i högsta fart och klarar ej kantklippning eller hitta hem och jag har faktiskt inte heller fått den följa kabel mer än korta sträckor
Helt undermålig produkt, företag och personl
Köp ej något från dem
/Richard
Sidor: [1] 2 3 ... 10