Författare Ämne: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)  (läst 32152 gånger)

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« skrivet: 17 januari 2014 kl. 22:13:01 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Hej,

Efter att gått igenom noggrant alla robotdammsugare på marknaden idag så kom jag fram till att följande egenskaper var viktiga när jag skulle välja robotdammsugare:
- Att roboten inte kör slumpmässigt, dvs, navigerar. Detta för det annars tar så grymt mycket längre tid att dammsuga = sliter mer på batteri och dammsugaren + större risk att den fastnar eller något händer.
- Använder sig av kamera för att navigera vilket möjliggör låg bygghöjd (i jämförelse med Neato som har laser som har nackdelen att den måste sticka upp och kommer således alltid vara högre).
- Använder sig av Lithium batteri som har dubbelt så hög energidensitet som Nickel-metall-hydrid (förstår inte hur det 2014 kan säljas dammsugarrobotar med NiMH)
- Att roboten både damsugar i hörn och kanter
- Minst 0.6L dammkapacitet (du kommer att få tömma den ofta nog även med 0.6L)
- Att den klarar dammsuga på mattor (om du har mattor dvs).
- Att den går att uppdatera via USBEnda robotdammsugaren idag som uppfyller samtliga av dessa krav är LG Hom-Bot Square. Dock kanske inte det är så konstigt att just LG har den bästa dammsugaren just nu då dom gjort sådana sedan 2003 och är nu uppe i femte generationens robotdammsugare.

Så nu har jag beställt en sådan och jag köpte den via italienska amazon för ca 3600kr inkl moms och frakt
http://www.amazon.it/gp/product/B00A25HO34/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Om den pratar på italienska (eller något annat konstigt språk) så kan man uppdatera språket till engelska genom en patch som jag hittade på internet. Just nu står det på amazon att jag kommer få roboten den 27 januari. Väntar med spänning :)

Lite filmer man kan dräggla över under tidenAndra dammsugarrobotar med navigering (dvs, inte slumpmässig körning) som jag valde bort och varför
- Philips FC9910 Homerun: Denna dammsugaren var säkert väldigt bra när den lanserades men idag är den utkonkurrerad. Har för hög bygghöjd för min del,
- Neato *: Den har nickel-metall-hydrid batterier, dammsugar inte kanter och hörn (dvs, det är där allt skräp hamnar istället), har för hög bygghöjd för att den skall komma under elementen hemma.
- SAMSUNG VR10F71UCAN Pop-out Brush: Den har bara 0.3L dammbehållare, den har borstar som "poppar ut" vilket borde innebära att den lättare kan fastna = krångla = gå sönder. Förutom dessa nackdelar så tycker jag Samsung verkar göra rätt fräcka dammsugarrobotar också
- Samsung Navibot *: Har nickel-metall-hydrid batterier vilket är klart sämre än Lithium. Någon av modellerna hade bara 0.4L dammbehållare, har bara 3 infra-röds-sensorer fram vilket gör att den klart oftare slår imot saker. Verkar överlag vara sämre programmerad än alla de andra jag pratat om.
- LG Hom-bot 2.0: Fanns ingen anledning att titta på denna eftersom LG Hom-bot 3.0 var helt överlägsen denna.
- iRobot Braava *: Använder sig av kuber för att navigera. Detta hade kanske varit ok om kuberna hade varit företagsoberoende men nu är det inte så och då tycker jag det är ointressant och ohållbart i längden.

Nu fungerar jag på vad jag skall köra med mina trösklar som är klart högre än de 15mm som är max på LGn.


Någon som har förslag?
« Senast ändrad: 17 januari 2014 kl. 22:34:59 av warpi »

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #1 skrivet: 21 januari 2014 kl. 20:09:00 »
Idag fick jag roboten (6 dagar för tidigt) :)

Jag började med att flasha om språket till engelska eftersom jag förstod ingenting av italienskan som den pratade. Därefter uppdaterade jag mjukvaran till version 9785.

Första kommentarer.
1. Jag är väldigt imponerad och tycker att produkten verkar mycket genomarbetad. Dock behöver jag justera hemmet lite så att den kan dammsuga problemfritt på dagarna när jag är och jobbar. Vad den haft problem med hittils är:
2. Mattor: Halvrya var inga problem, dock så var trasmattorna detta med sina långa fransar i ändarna. Skall se om problemet löser sig om man klipper av fransarna kanske.
3. Trösklar: Jag har en tröskel som är ännu värre än den jag beskrivit ovan som roboten inte klarar köra över. Dock är det bra att den i alla fall inte fastnar där utan bara vänder och skippar det rummet. Jag skall försöka komma fram till vilken maximal tröskel som roboten klarar av och sedan göra om de jag har hemma så att det passar.
4. Mycket damm. Jag har bara kört typ 20 minuter nu och roboten har redan hittat massa damm och skräp (trots att vi dammsök för några dagar sedan), så det är helt klart att den gör nytta iaf! Blir väldigt bra när den kan köra dagligen när man inte är hemma.

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #2 skrivet: 29 januari 2014 kl. 19:46:17 »
Verkar vara rätt svalt intresse på detta forumet för denna roboten men vilket fall. Nu har jag laddat upp en video när den dammsuger hela övervåningen :)


Utloggad Palle

 • Juniormedlem
 • **
 • Antal inlägg: 64
  • Visa profil
  • Drones Networking
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #3 skrivet: 29 januari 2014 kl. 22:49:11 »
Jag skulle gärna vilja ha roboten som går före och plockar upp grejer som ligger i vägen för dammsugarroboten. Undrar när det kommer en sådan?

Hur är ljudnivån på dammsugaren?
Kanske är läga att bygga en ramp till trösklarna som du lägger fram när det är dags att städa?
Hur klarar den lösa sladdar?
Varje dag ovan  jord är en bra dag
dronesnetworking.wordpress.com

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #4 skrivet: 30 januari 2014 kl. 08:10:44 »
Jag skulle gärna vilja ha roboten som går före och plockar upp grejer som ligger i vägen för dammsugarroboten. Undrar när det kommer en sådan?
...
Kanske är läga att bygga en ramp till trösklarna som du lägger fram när det är dags att städa?
Hur klarar den lösa sladdar?

Jag tänkte själv att robot dammsugare inte kunde vara något användbart med anledningar som du precis skrev. Men faktum är att de anpassningar som jag fått göra har bara varit till godo (i.e. fått bättre ordning). Som t.ex. lägga sladdar i kabelkanaler, sänka dörrposter, om man plockar fram något så får man plocka bort det när man är klar etc...

Hur är ljudnivån på dammsugaren?

Detta blir självklart ett subjektivt svar, men jag upplever det inte störande att köra med dammsugaren när jag är hemma. Eftersom den är så smart så blir man inte heller trött på ljudet eftersom man vet att den gör bra nytta. Sedan är tänkt att den största delen av jobbet skall den göra när ingen är hemma.

Gjorde en ny film där jag speedat upp hastigheten 5 gånger. Då ser man bättre hur smart dammsugaren är
« Senast ändrad: 30 januari 2014 kl. 08:14:25 av warpi »

Magnus

 • Gäst
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #5 skrivet: 6 februari 2014 kl. 22:41:09 »
Hej. Är oxå intresserad av en lg hombot vr 6270 lvm el lvmb men vet inte skillnaden. Hur vet man om det är en2,0 el3,0 tycker det är en enda salig röra när man söker information. Är du fortfarande nöjd med din. Var det svårt att uppdatera samt var finner man patchen för att byta språk, fattar inte ett ord italienska. Tack på förhand. Magnus .

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #6 skrivet: 6 februari 2014 kl. 22:49:44 »
Hej. Är oxå intresserad av en lg hombot vr 6270 lvm el lvmb men vet inte skillnaden. Hur vet man om det är en2,0 el3,0 tycker det är en enda salig röra när man söker information.

Hombot 2.0 är rund. Hombot 3.0 är fyrkantigare :)

Sedan finns det några varrianter av hombot 3.0 också men iprincip är de samma. Någon tidigare varriant som inte hade någon funktion och 2014 modellerna tror jag man kunde välja språk?

Men den jag köpte har iaf alla funktioner och man kan ju byta språk via patch så det är ju inga problem.

Är du fortfarande nöjd med din.

Helnöjd! Speciellt kul idag då jag skulle tömma behållaren med damm, och där hittade jag en packning typ 5mm diameter som jag hade tappet någonstans på övervåningen, perfekt att jag fick tillbaks denna nu :)

Dock får du eventuellt vara beredd på att offra någon matta som inte är kompatibel med dammsugaren samt behöva modifiera någon tröskel som är för hög men sånt är livet.

Var det svårt att uppdatera samt var finner man patchen för att byta språk, fattar inte ett ord italienska. Tack på förhand. Magnus .

Senaste firmware hittar du här
http://www.lg.com/uk/support-product/lg-VR62701LVMB

Vill du ha patch för att byta till engelska kan du PMa mig så hjälper jag dig.

Och det är inte alls svårt. Man behöver ett usb-minne som man lägger över lite filer till och sätter i roboten vid uppstart, sedan uppdaterar den själv.

Magnus

 • Gäst
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #7 skrivet: 7 februari 2014 kl. 19:15:52 »
Tack  för snabbt svar. Det lutar åt att vi oxå beställer en sån. En fråga till bara, på amazon it finns även en modell som heter VR62701LV  för 327 euro, vet du vad skillnaden är mellan de två modellerna? Tack på förhand. Magnus.

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #8 skrivet: 7 februari 2014 kl. 20:18:11 »
Tack  för snabbt svar. .... En fråga till bara, på amazon it finns även en modell som heter VR62701LV  för 327 euro, vet du vad skillnaden är mellan de två modellerna? Tack på förhand. Magnus.

Hej,

VR62701LV  är röd och den jag köpte är svart. När jag skulle köpa så fanns inte den röda i lager så därför valde jag den svarta. Grymt, denna röda kostar ju "bara" 3138 kr inkl frakt (ca 500kr billigare än den svarta).
http://www.amazon.it/LG-VR62701LV-Robot-Aspirapolvere/dp/B00GUJZTCY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391800676&sr=8-1&keywords=VR62701LV

Som jag förstått det så är alla "fyrkantiga" LG robotar är lika bra, bara olika färger, olika språk och olika modellår. Den funktionsskillnaden som jag beskrev i mitt tidigare post var att robotarna från och med modell nummer VR62* har automatisk turbo mode när de kör på mattor, tror inte de tidigare modellerna hade det, men jag tror inte de tidigare modellerna säljs längre så det är inget problem i realiteten. (dessutom kanske man får denna funktionalitet om man uppdaterar firmware).

Det lutar åt att vi oxå beställer en sån.

Kul! Tänk bara på att vissa justeringar kommer säkert att behöva göras hemma för att det skall fungera störningsfritt. I vårat fall har vi fått ett betydligt renare hem och med en betydligt mindre insats!
« Senast ändrad: 7 februari 2014 kl. 20:21:18 av warpi »

Magnus

 • Gäst
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #9 skrivet: 17 februari 2014 kl. 20:41:23 »
Hej!
Tack igen för ditt svar!
Vi har idag mottagit vår nya fina LG!

Undrar lite över patchen för uppdatering av mjukvara till engelska.
Laddar jag bara ner programmet till ett usb och sticker i dammsugaren vid uppstart?

Jag hade uppskattat om du har möjlighet att höra av dig med instruktioner...Jag är riktigt dålig på datorer  :-[

Vänlig hälsning,
Magnus

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #10 skrivet: 21 februari 2014 kl. 22:16:34 »
Undrar lite över patchen för uppdatering av mjukvara till engelska.
Laddar jag bara ner programmet till ett usb och sticker i dammsugaren vid uppstart?

Grattis!

Du laddar ner en .zip fil och packar upp denna direkt till roten av usb-minnet. Därefter följer du intruktionerna som finns på LGs hemsida om hur du uppdaterar roboten med hjälp av detta.
http://www.lg.com/lgecs.downloadFile.ldwf?DOC_ID=KRSWD000011919&ORIGINAL_NAME_b1_a1=User_Firmware_Update_Guide_v2_English-GB_1218.pdf&FILE_NAME=KRSWD000011919-b1-a2.pdf&TC=DwnCmd

Men har du fått tag på denna .zip fil ännu?

Utloggad Robotnyheter

 • Administratör
 • Seniormedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 287
  • Visa profil
  • Robotnyheter.se
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #11 skrivet: 22 februari 2014 kl. 19:49:29 »

Hej,

VR62701LV  är röd och den jag köpte är svart. När jag skulle köpa så fanns inte den röda i lager så därför valde jag den svarta. Grymt, denna röda kostar ju "bara" 3138 kr inkl frakt (ca 500kr billigare än den svarta).
http://www.amazon.it/LG-VR62701LV-Robot-Aspirapolvere/dp/B00GUJZTCY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391800676&sr=8-1&keywords=VR62701LV

Det är ju halva priset mot vad den kostar i Sverige och köper man från Italien blir det väl inga tullavgifter heller eftersom det är inom EU? Smidigt att man kan patcha mjukvaran via USB också.

Hur är det med nätanslutningen, får man med en kontakt som passar svenska uttag?

Kul att se en "real life"-video på robotdammsugaren också, till skillnad från de tillrättalagda reklamfilmerna från tillverkaren.

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #12 skrivet: 8 mars 2014 kl. 20:14:24 »
Det är ju halva priset mot vad den kostar i Sverige och köper man från Italien blir det väl inga tullavgifter heller eftersom det är inom EU? Smidigt att man kan patcha mjukvaran via USB också.

Japp, det är en rejält stor skillnad i priset vilket jag personligen tycker är helt omotiverat. Men antar att det handlar om att LG inte har startat upp med distrubutionen av dessa robotarna i Sverige ännu. Och precis som du skriver, det är inga tullar eller moms eller något som tillkommer när man köper inom EU (som tex Italien).

Hur är det med nätanslutningen, får man med en kontakt som passar svenska uttag?

Japp, grejerna som följer med när man köper från länken som tidigare är postad passar direkt i Svenska uttag.

Kul att se en "real life"-video på robotdammsugaren också, till skillnad från de tillrättalagda reklamfilmerna från tillverkaren.

Japp, idén var att jag skulle visa hur bra den faktiskt fungerar och hur smart den kör. Jag blev förvånad själv faktiskt. Och jag kan meddela att nu ca 1,5 månad efter att jag köpte den så är jag fortfarande väldigt nöjd. Några gånger som den stannat utan att jag då förstått vad det berott på men nu vet jag varför. En gång var det en trasmatta som den stannade på och i efterhand har jag upptäkt att denna trasmatta innehåller några väldigt små men långa trådar som dammsugaren gärna suger i sig och stannar därefter (mycket gammal och sliten matta). Men detta löses enkelt genom att klippa bort dessa trådar.

Utloggad warpi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 14
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #13 skrivet: 25 mars 2014 kl. 19:23:03 »
Hej,

Tänkte bara tipsa om er som har problem med era mattor. Vi bytte ut en av våra mattor mot den nedan och den fungerar utan problem. Passar rätt bra under ett soffbord eller liknande. Finns även beige/grå har jag sett.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50259252/

Utloggad 3kgt

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 4
  • Visa profil
SV: LG Hom-Bot 3.0 Square (VR6270LVM)
« Svar #14 skrivet: 1 april 2014 kl. 09:36:34 »
Är också väldigt sugen på att testa denna. har haft flera robotar och är en robot narkoman nu.. väldigt praktiska hemma och räddar en när man har barn och en goja..
Idag så har jag en Neato Xv 25 som jag är hyfsad nöjd med, testat flera irobot också, samsung...
Men Neato har inga sidobostar och batteriet är ett annat problem.
Idag ska jag åka och köpa nya botvac från clasohlsson och testa den, men är sugen på LGn också..
Dock är det 2 saker som stoppar mig just nu
1: Priset i Sv! Och att den inte finns hos en butik där man får testa och lämna tillbaks ifall man är missnöjd då dem kostar rätt mycket!
2: Nya modellen som vart annonserad i senaste ces, den kan man ha mobilen som fjärrkontroll och flera nya coola funktioner.

Har någon testat denna mot en Neato? Sugförmåga, navigering m.m
Hur är batteriet?
Hittar den tillbaks till samma ställe där den slutade då batteriet är slut?
Rengöringen?