Författare Ämne: Neato med kvalitets problem!  (läst 8329 gånger)

Utloggad Mattias-vaxjo

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 2
  • Visa profil
Neato med kvalitets problem!
« skrivet: 30 januari 2014 kl. 21:08:23 »
Registrera dig för att dölja reklamen.
Jag införskaffade en Neato xv 25 i slutet början på Augusti 2013, på media markt. Den första enheten höll i drygt en månad, sedan stannade den och ett felmeddelande dök upp "left weal stuck". Så jag lämnade in den på service, efter 3 veckor fick jag en ersättnings enhet. Denna krånglade direkt, hade svårt att navigera, samt att den hade någon typ av batterifel. Den körde i 20 minuter för att sedan återgå till laddstationen. Laddade i en halvtimme och körde i femton minuter. Så den lämnade jag tillbaka efter en vecka. Efter att åter fått väntat i tre veckor, fick jag en ersättnings enhet, nu hade xv 25 modellen utgått, istället fick jag en Signature pro. Denna enhet har fungerat bra fram till för några dagar sedan. Då helt plötsligt indikerade den att den stod och laddade fast den inte gjorde det. Den gick att använda, men den återvände inte till laddstationen som den bör göra utan ställde sig en bit ifrån, och indikerade att den laddade fast den inte gjorde det. Alltse den höll i enastående 3 månader!  >:( Så jag tror att neato har kvalitets problem, står en hel del om det på Amerikanska forum.

Så jag avråder från att köpa Neato!
Janne

 • Gäst
SV: Neato med kvalitets problem!
« Svar #1 skrivet: 22 maj 2014 kl. 12:00:23 »
Tråkigt att du lyckas få dåliga exemplar av dina damsugare.
Jag har själv haft en XV 15, aldrig haft några problem och är supernöjd med den. För ett mar månader sedan köpte jag en XV Signature pro, även den sköter städningen perfekt.

Larrao

 • Gäst
SV: Neato med kvalitets problem!
« Svar #2 skrivet: 9 oktober 2014 kl. 16:39:52 »
 :( Hej har exact samma problem, med min signatur pro, har du fått nån lösning på problemet, tacksam för hjälp.

Stefan

 • Gäst
SV: Neato med kvalitets problem!
« Svar #3 skrivet: 2 februari 2015 kl. 21:31:27 »
Köpte en botvac 85. Klarade huset riktigt bra, med mattor, trösklar och knepiga köksstolar. I en vecka, sen påstod den att dammbehållaren var full fast den var tom. Bytte den. Den nya höll i 3 dar innan den slutade ladda. Lämnade tillbaka Neaton och köpte en mycket dyrare Samsung. Fast den fastnade överallt, och började dessutom köra omkring utan att suga. Lämnade tillbaka den. Nu får frugan dammsuga!

xavior

 • Gäst
SV: Neato med kvalitets problem!
« Svar #4 skrivet: 15 mars 2015 kl. 13:33:10 »
För att lösa problemet med att dammsugaren (vx signatur) inte vill tillbaka till laddstationen så måste man byta en diod på moderkortet dom heter D14. Jag gjorde det på min när jag fick samma fel och nu fungerar den igen som den ska.

Utloggad Per L

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 31
  • Visa profil
SV: Neato med kvalitets problem!
« Svar #5 skrivet: 3 juli 2015 kl. 10:20:27 »
I ett annat inlägg här på forumet diskuteras vilken dammsugare som är den bästa
http://robotforum.se/robotdammsugare/vilken-robotdammsugare-ar-den-basta/

Där dyker förstås även Neato upp som en kandidat. Själv är jag riktigt imponerad av hur systematiskt, noggrannt och snabbt den Neato Botvac 85 städar som min dotter köpt.
Men sedan är det den viktiga frågan om driftssäkerheten för nu efter 6 månaders städning har Neaton slutat att städa. Vad som var fel får hon nog aldrig reda på men hon har nu ialla fall fått en ny maskin av Neato.

I mina ögon har Neato mycket att bevisa innan jag byter bort min Roomba

Per L